Sirene

Sirene voor kinderen
Ik wil een alarm slaan voor de kinderen van deze tijd.
In mijn werk als kinderfysiotherapeute bleek in de loop der jaren dat de vraag om hulp aan het veranderen was.
Niet alleen waren er veel kinderen die bij mij kwamen met ziektebeelden, maar kwamen er steeds meer kinderen die stagneerden in hun ontwikkeling, terwijl er ogenschijnlijk niet veel aan de hand was. Daardoor ben ik verder gaan leren in de pedagogiek, psychologie en ben ik veel gaan werken met muziek met kinderen. Tevens ben ik psychomotorisch remedial teacher en ben op basisscholen aan de slag gegaan met kinderen die problemen hebben met leren en met hun gedrag.
Al gauw bleek dat er niet zoveel kennis aanwezig was over de sensomotorische ontwikkeling van kinderen. Dit is de basis ontwikkeling, het bewegen en ervaren van kinderen, het spelen en rijpen van de hersenen. Welke voorwaarden hebben kinderen nodig om zich te ontwikkelen en, hoe kunnen we hen dit aanbieden?
In onze tijd is het niet zo eenvoudig om tegemoet te komen aan de basisbehoeften van kinderen.
Het hoge tempo waar we in leven, het te weinig rust en slaap die kinderen krijgen, de vele hulpmiddelen die ons ten diensten staan, waardoor kinderen veel minder hun eigen ontwikkeling kunnen maken, zijn mede redenen dat kinderen de sensomotorische ontwikkeling niet altijd voldoende doorlopen.
Ik zie het als mijn missie om ouders, leerkrachten, pedagogische medewerkers, eigenlijk iedereen die met kinderen werkt, te ondersteunen en kennis aan te reiken hoe kinderen zich ontwikkelen en hoe we hen hierin kunnen uitdagen.
Op deze manier hoop ik dat kinderen een goede basis mee kunnen krijgen waar ze hun hele leven uit kunnen putten.